Form Not Exist.


2 top- solisten tijdens 2Gether in Concert

Voor 2Gether in Concerthebben Fanfare Kunst & Vriendschap en Harmonie St. Caecilia twee geweldige solisten uitgenodigd.

Sopraan Claudia Couwenbergh uit Schinnen is een veelgevraagd zangeres in binnen- en buitenland. Zij staat graag op de bühne en houdt naar eigen zeggen van “een zaal vol mensen die ik iets moois van mijn kunnen mag tonen”. Dat zal ze tijdens 2gether in Concert dan ook zeker gaan doen. In die programmering komt ook haar brede muzieksmaak naar voren. Zo schittert ze in een aria uit een opera – het prachtige O mio Babbino Caro van Puccini – en uit een operette – het Viljalied uit Léhar’s Die Lustige Witwe. Een vrolijk musicalnummer is de overgang naar de hedendaagse popmuziek, waar ze samen met Geralt van Gemert de finale van het concert gestalte geeft.

Zanger Geralt van Gemert is een ras-entertainer. Hij heeft niet alleen geweldige stem, maar straalt ook altijd de sfeer uit die bij het lied past. Zijn carrière startte hij als klassiek slagwerker bij het LSO, maar inmiddels is hij toch vooral bekend als zanger met een groot hart voor de swing. Tijdens 2Gether in Concert kruipt hij dan ook in de huid van ‘The Voice’ Frank Sinatra en vertolkt hij I get a kick out of you. Zijn power laat hij horen in Borsato’s Ik leef niet meer voor jou.

Aan het einde van het concert zorgen Claudia en Geralt voor de ultieme cross-over tussen klassiek en pop. In 1988 schreef Freddy Mercury het magische Barcelona, dat na zijn dood wereldfaam kreeg als hét lied van Olympische Spelen van 1992 in de gelijknamige stad in Spanje. Geralt neemt uiteraard de tekst van Freddy Mercury en Claudia de rol van Montserrat Caballé op zich.

Uiteraard wordt dit allemaal begeleid door het combinatie-orkest van de twee verenigingen, dat voor de gelegenheid ook is uitgebreid met een ritmesectie. Deze 60 muzikanten spelen samen onder leiding van dirigent Paul Oligschläger.

Om het bijzondere concert mee te beleven zijn entreebewijzen (15,00) te koop bij Juwelier Kicken in Simpelveld, Bakkerij Meessen in Partij en de websites en bestuursleden van Kunst & Vriendschap Partij-Wittem en St. Caecilia Simpelveld. Aan de avondkassa geldt een toeslag van 2,50. 2Gether in Concert vindt plaats op zaterdagavond 11 mei in A ge Wienhoes, Oude Heirbaan 7A in Partij en begint om 20.00 uur.


GALACONCERT

Partij en Simpelveld opnieuw ‘2Gether in Concert’

Na het grote succes van 2Gether in Concert in 2017 kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Fanfare Kunst & Vriendschap Partij-Wittem en Harmonie St. Caecilia Simpelveld hebben elkaar daarom opnieuw opgezocht om als één orkest een fantastisch concert te gaan geven. De samenwerking van de twee orkesten van dirigent Paul Oligschläger zal ook nu weer tot een hoogtepunt komen met een programma dat barst van de energie. Voor de pauze staat er spetterende klassieke en originele blaasmuziek op het programma waar de vonken van af vliegen. Na de pauze gaat pas echt het dak eraf met knallende en swingende lichte muziek.

Ook deze keer hebben de beide verenigingen de hulp ingeroepen van een geweldige zangeres en zanger. Sopraan Claudia Couwenbergh zal schitteren in een klassieke aria en een vertolking uit het musicalrepertoire. Geralt van Gemert zorgt met zijn stijl voor de perfecte vertolking van Sinatra en andere mannelijke poplegendes. Samen zorgen zij voor een ultieme cross-over tussen pop en klassiek: Barcelona. Geralt zingt de tekst van Freddie Mercury en Claudia neemt de rol van Montserrat Caballé op zich.

Het concert vindt plaats in de fanfarezaal ‘A ge Wienhoes’, Oude Heirbaan in Partij-Wittem, op zaterdagavond 11 mei. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à 15 euro zijn te koop bij de bekende voorverkooppunten van beide verenigingen, namelijk Bakkerij Meessen in Partij of Juwelier Kicken in Simpelveld. Bestellen kan ook via de websites www.fanfare-partij-wittem.nl of www.harmoniesimpelveld.nl.


01/04/2019

Met verdriet, maar ook trots dat hij één van ons was, hebben wij kennisgenomen van het overlijden van

LEO JACOBS, d’r Lei va Cartils

Leo was tot aan zijn laatste adem een fanatiek lid van onze fanfare. Hij was onder meer actief als muzikant, bestuurslid (meer dan vijftig jaar!) en met raad maar vooral daad lid van het steuncomité. Tot voor kort bezocht hij onze wekelijkse repetities en het doet ons genoegen dat hij twee weken geleden nog ons meest recente concert heeft kunnen bezoeken.

Wij zullen Leo voor altijd in onze herinnering dragen en wensen zijn familie sterkte bij het accepteren dat ook Leo’s energie niet eeuwigdurend is.

Namens bestuur en leden van FANFARE KUNST & VRIENDSCHAP, Partij-Wittem Lodewijk Duyvendak (secretaris)