70 jaar Fanfare Kunst & Vriendschap 

Vandaag 18 oktober 2020 bestaat Fanfare Kunst & Vriendschap precies 70 jaar. Door de jaren heen hebben wij in onze gemeenschap meerdere malen ons succes mogen tonen.
 
Het had een heel mooi feestelijk jaar moeten worden, maar een nieuw virus oprukkende vanuit China dacht daar echter anders over. Iedereen is ondertussen doordrongen van de ernst van de situatie rondom COVID-19, en het zal dan ook niemand verbazen dat, mede door de aangescherpte regelgeving van de regering, de geplande feestelijkheden helaas niet door kunnen gaan. Maar houd onze website goed in de gaten voor voor meer informatie.


Repeteren in het Parkstad Limburg Theaters te Heerlen!

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) biedt orkesten die vanwege de anderhalvemetermaatregel in hun eigen lokaal niet met de volledige bezetting terecht kunnen de podia van diverse Limburgse theaters aan om te repeteren.

Op zondag 13 september repeteerde de combinatie fanfare St. Cornelius Schin op Geul en Kunst & Vriendschap in het Parkstad Limburg Theaters te Heerlen in voorbereiding op het concours in 2021.

 

 

 

 

 

 

 


De repetities zijn weer begonnen!

Enkele weken geleden zijn wij weer van start gegaan met de groepsrepetities, maar op 8 juli voor het eerst in lange tijd kwamen wij met beide korpsen bij elkaar! 
 
Goed om iedereen weer te zien en samen muziek te maken! 
 
Een van de stukken die wij ten gehore brachten was Buglers Holiday van Leroy Anderson.
 


Wij zijn weer gestart!

Na drie maanden van lockdown zijn onze slagwerkers gisteren weer begonnen met repeteren. Het zij onder strikte voorwaarden, zoals deze zijn gecommuniceerd door de KNMO.

Vooralsnog houden wij de repetities gesloten, welk betekent dat enkel de dirigent en de spelende leden toegang hebben tot de repetitieruimte.


Kennisgeving overlijden Harry Ortmans

Vrijdag bereikte ons het verdrietige bericht dat onze penningmeester Harry Ortmans is overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Harry was 73 jaar en stond in zijn bestuursperiode altijd klaar voor de fanfare. We zullen hem als bestuurslid, maar zeker ook als persoon missen.

 


Fanfares #Stayhome 

De fanfares Sint Cornelius en Kunst en Vriendschap willen met deze uitvoering alle bewoners binnen en buiten Schin op Geul en Partij-Wittem een hart onder de riem steken.

De strijd met het virus beelden we als 1 korps uit middels het werk Pearl Harbor.

Met dank aan alle muzikanten en dirigent van de fanfares.

Coördinatie: Paul Oligschlager
Video: Christian Smeets
Audio: Ruud Oligschlager
Technische ondersteuning: Erik van Kempen


Dodenherdenking 2020

Op 4 mei staan wij samen stil bij 75 jaar vrijheid. Fanfare Kunst &

Vriendschap stond stil bij alle overledenen die getroffen werden door oorlogen en geweld.

Onze trompettist Ruud Oligschläger speelde het taptoe signaal vanuit het torenraam van het zusterklooster in Partij. Hij hoopte hiermee zoveel mogelijk medebewoners te bereiken.

Ondanks deze bizarre Corona tijd wensen wij iedereen veel sterkte toe en blijf gezond!

Bekijk het filmpje hier beneden.


Ophalen oud papier wordt hervat

Het ophalen van het oud papier wordt door RD4 hervat. Vanaf 7 mei zullen de leden van Fanfare Kunst & Vriendschap weer door de straten gaan om bij ieder het papier op te halen in Partij en omstreken.

Wij bedanken iedereen voor het blijven ‘sparen’!


Activiteiten afgelast i.v.m Covid-19

Door de maatregelen rondom het Coronavirus zijn de activiteiten van de fanfare (tijdelijk) geannuleerd.


GALACONCERT 8 NOVEMBER 2019

Fanfare Kunst en Vriendschap brengt op vrijdagavond 8 november een familie filmvoorstelling: onder leiding van dirigent Paul Oligschläger wandelt zij met u door de Efteling en de beelden tonen waar wij ons bevinden!

Gedurende twee keer drie kwartier komen vele attracties voorbij met bijbehorende melodieën, vernuftig aanééngeschakeld door componist en arrangeur Mari van Gils. Voor liefhebbers een feest van herkenning, voor anderen een aangename kennismaking. Om de sfeer te versterken wordt het orkest deze avond bijgestaan door een harpspeler en een verhalen-verteller.

Bovendien: kinderen worden uitgenodigd verkleed te komen luisteren. Daarmee kunnen zij in de pauze een prijsje winnen!

Kaarten kunnen worden gekocht bij Bakkerij Meessen of besteld door een e-mail te sturen naar secretariaat@fanfare-partij-wittem.nl (graag aangeven voor hoeveel personen). Ze kosten 10 euro, maar kinderen tot twaalf jaar betalen 5 euro. U kunt tevens reserveren via de website .

Concertlocatie is fanfarezaal ‘A gen Wienhoes’ (Oude Heirbaan 7A, Partij). Datum: 8 november 2019, aanvang 19:30 uur.


Form Not Exist.