In memoriam Huub Lumeij

Zondagavond 25 juli bereikte ons het droevige bericht dat Huub Lumeij op 88 jarige leeftijd is overleden. Huub was een man van de beginjaren van de fanfare. Hij heeft die prille, allereerste stappen van de vereniging na de oprichting van dichtbij meegemaakt. In 1973 werd hij voor zijn vertrek naar Harmelen benoemd tot Erelid van onze fanfare. Uiteindelijk kwam hij als gepensioneerde terug en ging hij weer aan de slag voor de fanfare. Gezien zijn leeftijd niet meer als muzikant, maar wel nog hand- en spandiensten verlenend bij het transporteren van slagwerk, het ophalen van oud papier, en een groot aantal andere activiteiten van het Steuncomité.
Vorig jaar vierde hij nog zijn platina jubileum bij de fanfare. Huub was in hart en nieren een fanfare man.
 
Huub, rust in vrede. Namens bestuur en leden van Fanfare Kunst & Vriendschap wensen wij de familie veel sterkte met dit grote verlies
 

In memoriam Fien Oligschläger-Hausoul

Op 13 maart overleed Fien na een lang en zinvol leven. Als echtgenote en moeder van spelende en dirigerende leden is zij altijd betrokken geweest bij onze fanfare. Helaas, vanwege de corona-maatregelen, mogen wij niet persoonlijk ons respect betonen. Wel is het mogelijk haar afscheid te volgen via www.kloosterwittem.nl/live2 vrijdag 19 maart om 11:00 uur.

Namens bestuur en leden van Fanfare Kunst & Vriendschap wensen wij de familie daarbij sterkte.


Fijne feestdagen en een gelukkig 2021!

Fanfare Kunst & Vriendschap wenst iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig en gezond 2021! 
Kijk en geniet, en hopelijk zien we u in 2021 weer bij een van onze activiteiten!
Met dank aan alle muzikanten en dirigent Paul Oligschläger.

Coördinatie: Paul Oligschläger
Video: Koen van Empel
Audio: Ruud Oligschlager
Technische ondersteuning: Sjef Pietersma
 

Huldiging jubilarissen Fanfare Kunst & Vriendschap Partij-Wittem

In een jaar waarin niets normaal en vanzelfsprekend lijkt te zijn, in een jaar waarin alles anders gaat dan verwacht zal Fanfare Kunst & Vriendschap uit Partij-Wittem toch haar 2 jubilarissen huldigen. Hub Lumey en Jo Oligschläger zijn allebei lid sinds de oprichting van onze fanfare, 70 jaar geleden. Allebei hebben zij op hun eigen manier invulling gegeven aan hun hobby en een steentje bijgedragen aan het verenigingsleven van Partij-Wittem. Dit waardeert de vereniging enorm.

Jo Oligschläger, 70 jaar lid

Jo heeft de hele ontwikkeling van de fanfare meegemaakt. Als 12-jarige werd hij betrokken bij het oprichten van een heuse eigen fanfare op het dorp.

Hij is afkomstig uit een muzikaal nest, en die talenten heeft hij ook helemaal benut. Jo heeft al van jongs af aan meegedaan aan solistenconcoursen, meegespeeld in trio’s, kwartetten en ensembles en is waarschijnlijk mede hierdoor zo’n veelzijdig muzikant geworden. Hij is zelfs een tijdje onderdirecteur bij de fanfare geweest, is ook leider geweest van Marlentika en de Gohltaler waarmee in heel Nederland en ook vaker in het buitenland werd opgetreden en zelfs een Landskampioenschap werd behaald.

Jo was zo goed, dat hij beroepsmuzikant werd bij de Marinierskapel, en daar zijn talenten volledig kon ontplooien en van zijn hobby zijn beroep kon maken. Hij was bij de Marinierskapel solist, en een zeer gewaardeerde collega, die zelfs jarenlang nadat hij was gepensioneerd nog steeds werd gevraagd als er iemand vervangen moest worden.  Natuurlijk kwam bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd weer terug naar Partij en speelde hij weer volop mee in de fanfare. Hij was een veelgevraagde muzikant en speelde in de hele zuidoosthoek met ensembles van verschillende samenstellingen.

Wij waarderen Jo echter niet alleen om zijn muzikale kwaliteiten, maar ook om het feit dat hij een echte verenigingsman is, die heel veel voor de fanfare heeft gedaan. Hij heeft jarenlang lesgegeven aan jeugdleden, of muzikanten die zich verder wilden ontwikkelen, en deed dat voor fanfareleden belangeloos. Jo is een van de mannen met wie het samen maken van muziek, en alles wat daar mee samenhangt zo leuk maakt, en hij is nog steeds een onmisbare schakel in de vereniging.

Jo, bedankt voor alles, en we hopen nog vele jaren samen muziek te maken!

 

Hub Lumey Sr, 70 jaar lid.

Hub is een man van de beginjaren van de fanfare. Hij heeft die prille, allereerste stappen van de vereniging na de oprichting van dichtbij meegemaakt. Er waren nog geen uniformen, alleen een pet, en in eerste instantie kregen de muzikanten en de aspiranten wel vaak en veel les, er werd flink gerepeteerd om op het gewenste niveau te komen, maar er waren nog niet zoveel echte optredens.

Hij maakte de allereerste concoursdeelnames mee, waarvan de eerste een groot succes was, namelijk in 1953 een eerste prijs met Promotie in Grevenbicht. Maar ook de tegenvallende uitslag in 1957 op het Bondsconcours in Geleen, waar een tweede prijs werd behaald. Dat is hem daarna niet meer gebeurd, want tot aan het moment dat hij voor zijn werk moest verhuizen naar Harmelen behaalde de Fanfare met Hub in de gelederen alleen nog maar eerste prijzen met Promotie en Lof der Jury.

Hub werd bij zijn vertrek naar Harmelen in 1973 wegens zijn voorbeeldige inzet benoemd tot Erelid van de fanfare. Daarna werd het, qua fanfarebezigheden en zijn muzikale invulling bij Kunst en Vriendschap logischerwijs een tijdje rustig. Toen hij als gepensioneerde terugkwam naar zijn roots, kon hij weer gaan functioneren bij zijn oude jeugdliefde: De fanfare.

Gezien zijn leeftijd natuurlijk niet meer als muzikant, maar wel nog hand en spandiensten verlenend bij het transporteren van slagwerk, het ophalen van oud papier, en een groot aantal andere activiteiten van het Steuncomité.

Hub was een zeer verdienstelijke bariton/ tuba speler en is ook een van de leden die na 1950, het beginjaar van de fanfare met een handvol beginnende amateurs doorstoomde naar de Superieure afdeling.

Hub, bedankt voor alles wat je in het verleden voor de fanfare hebt gedaan.

Helaas kunnen deze bijzondere jubilea niet groots worden gevierd. Op zondag 13 december heeft Fanfare Kunst & Vriendschap haar jubilarissen gehuldigd op gepaste afstand. Zodra het kan, zullen zij door de hele vereniging in het zonnetje worden gezet.


70 jaar Fanfare Kunst & Vriendschap 

Vandaag 18 oktober 2020 bestaat Fanfare Kunst & Vriendschap precies 70 jaar. Door de jaren heen hebben wij in onze gemeenschap meerdere malen ons succes mogen tonen.
Het had een heel mooi feestelijk jaar moeten worden, maar een nieuw virus oprukkende vanuit China dacht daar echter anders over. Iedereen is ondertussen doordrongen van de ernst van de situatie rondom COVID-19, en het zal dan ook niemand verbazen dat, mede door de aangescherpte regelgeving van de regering, de geplande feestelijkheden helaas niet door kunnen gaan. Maar houd onze website goed in de gaten voor voor meer informatie.


Repeteren in het Parkstad Limburg Theaters te Heerlen!

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) biedt orkesten die vanwege de anderhalvemetermaatregel in hun eigen lokaal niet met de volledige bezetting terecht kunnen de podia van diverse Limburgse theaters aan om te repeteren.

Op zondag 13 september repeteerde de combinatie fanfare St. Cornelius Schin op Geul en Kunst & Vriendschap in het Parkstad Limburg Theaters te Heerlen in voorbereiding op het concours in 2021.

 

 

 

 

 

 

 


De repetities zijn weer begonnen!

Enkele weken geleden zijn wij weer van start gegaan met de groepsrepetities, maar op 8 juli voor het eerst in lange tijd kwamen wij met beide korpsen bij elkaar! 
 
Goed om iedereen weer te zien en samen muziek te maken! 
 
Een van de stukken die wij ten gehore brachten was Buglers Holiday van Leroy Anderson.
 


Wij zijn weer gestart!

Na drie maanden van lockdown zijn onze slagwerkers gisteren weer begonnen met repeteren. Het zij onder strikte voorwaarden, zoals deze zijn gecommuniceerd door de KNMO.

Vooralsnog houden wij de repetities gesloten, welk betekent dat enkel de dirigent en de spelende leden toegang hebben tot de repetitieruimte.


Kennisgeving overlijden Harry Ortmans

Vrijdag bereikte ons het verdrietige bericht dat onze penningmeester Harry Ortmans is overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Harry was 73 jaar en stond in zijn bestuursperiode altijd klaar voor de fanfare. We zullen hem als bestuurslid, maar zeker ook als persoon missen.

 


Fanfares #Stayhome 

De fanfares Sint Cornelius en Kunst en Vriendschap willen met deze uitvoering alle bewoners binnen en buiten Schin op Geul en Partij-Wittem een hart onder de riem steken.

De strijd met het virus beelden we als 1 korps uit middels het werk Pearl Harbor.

Met dank aan alle muzikanten en dirigent van de fanfares.

Coördinatie: Paul Oligschlager
Video: Christian Smeets
Audio: Ruud Oligschlager
Technische ondersteuning: Erik van Kempen


Dodenherdenking 2020

Op 4 mei staan wij samen stil bij 75 jaar vrijheid. Fanfare Kunst &

Vriendschap stond stil bij alle overledenen die getroffen werden door oorlogen en geweld.

Onze trompettist Ruud Oligschläger speelde het taptoe signaal vanuit het torenraam van het zusterklooster in Partij. Hij hoopte hiermee zoveel mogelijk medebewoners te bereiken.

Ondanks deze bizarre Corona tijd wensen wij iedereen veel sterkte toe en blijf gezond!

Bekijk het filmpje hier beneden.


Ophalen oud papier wordt hervat

Het ophalen van het oud papier wordt door RD4 hervat. Vanaf 7 mei zullen de leden van Fanfare Kunst & Vriendschap weer door de straten gaan om bij ieder het papier op te halen in Partij en omstreken.

Wij bedanken iedereen voor het blijven ‘sparen’!


Activiteiten afgelast i.v.m Covid-19

Door de maatregelen rondom het Coronavirus zijn de activiteiten van de fanfare (tijdelijk) geannuleerd.


GALACONCERT 8 NOVEMBER 2019

Fanfare Kunst en Vriendschap brengt op vrijdagavond 8 november een familie filmvoorstelling: onder leiding van dirigent Paul Oligschläger wandelt zij met u door de Efteling en de beelden tonen waar wij ons bevinden!

Gedurende twee keer drie kwartier komen vele attracties voorbij met bijbehorende melodieën, vernuftig aanééngeschakeld door componist en arrangeur Mari van Gils. Voor liefhebbers een feest van herkenning, voor anderen een aangename kennismaking. Om de sfeer te versterken wordt het orkest deze avond bijgestaan door een harpspeler en een verhalen-verteller.

Bovendien: kinderen worden uitgenodigd verkleed te komen luisteren. Daarmee kunnen zij in de pauze een prijsje winnen!

Kaarten kunnen worden gekocht bij Bakkerij Meessen of besteld door een e-mail te sturen naar secretariaat@fanfare-partij-wittem.nl (graag aangeven voor hoeveel personen). Ze kosten 10 euro, maar kinderen tot twaalf jaar betalen 5 euro. U kunt tevens reserveren via de website .

Concertlocatie is fanfarezaal ‘A gen Wienhoes’ (Oude Heirbaan 7A, Partij). Datum: 8 november 2019, aanvang 19:30 uur.


Form Not Exist.