De Grote Kerstconcert Quiz!

Kom samen heerlijk brunchen en mee quizzen tijdens de Grote Kerstconcert Quiz!

Om 12:00 uur, voorafgaand aan de quiz verzorgen wij een heerlijke kerstbrunch. Voor de kinderen tot en met 10 jaar is er een speciale kinderbrunch met de gelegenheid om leuke kerstattributen te knutselen.

Om 13:00 uur start de Grote Kerstconcert Quiz. Tijdens verschillende rondes testen wij jullie kennis op het gebied van allerlei onderwerpen, met daarin een live muziekronde door onze fanfare en Fanfare St. Cornelius Schin op Geul.

Ben jij een echte quizzer? Meld je dan snel aan in teamvorm (max. 6 personen) of als individuele speler die samen met anderen een team vormt.

Aanmelden voor zowel de brunch als de quiz kan via:
Mail naar secretariaat@fanfare-partij-wittem.nl of stuur een berichtje naar 0640199977.

Of stuur onderstaande gegevens in:
Deelname brunch aantal volwassenen (5,- pp.)
Deelname brunch aantal kinderen (2,50 pp.)

Deelname pubquiz Aantal personen (Max. 6 p. per team)
Deelname als individueel of in teamvorm
Teamnaam (indien van toepassing)

In Memoriam René Krans

Afgelopen maandag bereikte ons het droevige bericht dat onze bugellist René Krans op 64 jarige leeftijd is overleden. Vandaag hebben wij afscheid mogen nemen van een muzikant in hart en nieren. Veel mensen zullen zich hem herinneren als leider van de René Krans band die hij in 1979 oprichtte en waarmee hij menig schlagerartiest begeleidde. We waren dan ook vereerd dat hij een aantal jaar geleden besloot om bij ons mee te gaan spelen. We hebben genoten van zijn muzikale bijdrage aan onze fanfare en de Weisheimer, maar zeker ook van zijn humor en fijne gezelschap. Zelfs toen hij 2 jaar geleden ziek werd, hield hij goede moed en werd er tijdens de repetities nog goed gelachen. 

René, helaas heb je de strijd niet kunnen winnen. Dank je wel voor de mooie jaren bij onze vereniging.
 
We wensen Anita, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe. 

Galaconcert 12 November 2023Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, muziekinstrument en de tekst 'ZONDAG 12 NOVEMBER 't Geboew Schin op Geul 19:00 entree €7,50 GALA CONCERT FANFARE ST. CORNELIUS SCHIN OP GEUL KUNST EN VRIENDSCHAP PARTIJ-WITTEM SPECIAL GUEST: MARJOLEIN HEIJLTJES WWW.FANFARESCHINOPGEUL.NL ARES'

Nu de dagen weer korter worden, gaan we weer wat vaker op zoek naar binnenshuis vertier.

Op 12 november is het zover: de grote zaal in ‘t Geboew van Schin op Geul is omgetoverd in glitter en glamour voor ons Galaconcert. Voor 7,50 euro bent u er toch zeker bij! Er is geen voorverkoop. De entree kan aan de dagkassa afgerekend worden.

Om 18u is de zaal open en om 19u start het programma olv Paul Oligschläger. Samen met Fanfare St. Cornelius Schin op Geul zullen wij voor de pauze onze concourswerken ten gehore brengen. Na de pauze gaat het dak eraf als wij samen met Marjolein Heijltjes een swingend modern repertoire de boventoon laten voeren.

 
 

In Memoriam Hub Quodbach

Kunst en Vriendschap. Hub heeft ons met regelmaat de betekenis van deze woorden in herinnering gebracht.

Hub speelde bij de Weisheimer en tot en met ons jubileumconcert in november 2022 bij de fanfare. Zijn grootvader was de eerste dirigent geweest en hijzelf vierde in 2018 zijn vijftigjarig lidmaatschap, dus tiende jubileum.

Dat soort informatie is opgeslagen in de excel overzichten die Hub meer dan 20 jaren geleden maakte toen hij secretaris was. Hub was goed met excel en daarvan maken wij tot en met vandaag gebruik.

Ook deelde hij met ons onvermoeibaar zijn toekomstvisie: aan de bar, in ledenvergaderingen en middels schriftelijke bijdragen van dikwijls meerdere A4´s met daarbij gevoegd enquête-voorstellen en alternatieve scenario´s. Maar de vereniging besliste anders.

Hub had geen vertrouwen in de toekomst van de fanfare en met name in de gemaakte keuze hoe deze vorm te geven. Dus hij speelde na dat jubileumconcert niet meer mee. Wij hoopten dat hij uiteindelijk wél weer bij ons zou aanschuiven uit liefde voor de Kunst en Vriendschap, bijvoorbeeld bij de drie jaar geleden door hem geïntroduceerde Parteyer Daag op 9 september.

Maar dat heeft niet meer zo mogen zijn. Ons rest nu slechts de herinnering aan de man van de mooie ronde tuba toon met zijn soms wat meer hoekige opvattingen.

Dan denken wij bijvoorbeeld terug aan de 16 maten, voorafgaand aan de polka Von Freund zu Freund, ofwel Kunst & Vriendschap in praktijk! Die herinnering nemen we mee in onze toekomst, en dus helaas zonder Hub.


Samenwerking Fanfare St. Cornelius Schin op Geul

Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen en de tekst 'VOORJAARS CONCERT ZATERDAG 1 APRIL 't GEBOEW, 20:00 Harmonie St. Caecilia Simpelveld Harmonie St. Caecilia uit Simpelveld zal samenwerking met Harmonie St. Catharina, Lemiers haar medewerking verlenen aan orjaarsconcert. Dit doen onder eiding eigen dirigent Paul Oligschläger. Fanfare St. Cornelius Schin op Geul De fanfare onder leiding dirigent Paul Oligschläger deel vandeze avond muzikaal rmgeven. aanloop de deelname aan het pondsconcours samenwerking met nfare Kunst en Vriendschap, FANFARE ST. CORNELIUS SCHSNOP CELL 1919 2019 FANFARESCHINOPGEUL.NL'

Inmiddels is bij de meesten bekend dat Fanfare Kunst & Vriendschap dit jaar samen optrekt met Fanfare St. Cornelius Schin op Geul. Bij het voorjaarsconcert kan voor het eerst geluisterd worden naar het resultaat van deze samenwerking onder leiding van Paul Oligschläger. 
 
Na de pauze speelt Harmonie St. Caecilia uit Simpelveld, eveneens onder leiding van Paul Oligschläger. Het belooft dus een veelzijdig muziekspektakel te worden. 
 
Aanvang 20:00 uur in zaal ́t Geboew te Schin op Geul
 
 
 
 
 
 
 

Paul Oligschläger ontvangt Orde van de Kiebeukel

Dit jaar is de Orde van de Kiebeukel toegekend aan de heer Paul Oligschläger van carnavalsvereniging De Ülle uit Partij. Sinds 1978 reikt de gemeente Gulpen-Wittem de Orde van de Kiebeukel uit aan personen die zich voor de plaatselijke carnaval verdienstelijk hebben gemaakt.
Paul Oligschläger is geboren in 1953 en muzikant in hart en nieren. Hij is dirigent onze fanfare en niet te vergeten een rásechte carnavalist. Net als het maken van muziek is het vieren van carnaval hem in zijn vroegere jaren met de paplepel ingegoten. Paul bouwde mee aan carnavalswagens en liep mee met carnavalsoptochten in Partij en Mechelen. Hij heeft een ontzettend grote bijdrage geleverd aan in de muzikale geschiedenis van carnaval in het dorp. Van harte gefeliciteerd Paul!
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen en staande mensenKan een afbeelding zijn van 5 mensen en staande mensen

In memoriam Hub van Laar

Leden en vrienden van Fanfare Kunst & Vriendschap zijn geschokt door het plotselinge overlijden van Hub van Laar. Jarenlang zorgde Hub ervoor dat onze koperinstrumenten tiptop in orde waren en we hopen nog jaren muziek te mogen maken op zijn voortreffelijke instrumenten. Wij wensen zijn naasten veel sterkte toe.

 
Rust zacht Hub
Instrumentenbouwer Hub van Laar overleden - Blaasmuziek - Nieuws -  Klankwijzer

Wij blikken terug naar het afscheidsconcert van onze dirigent Paul Oligschläger!

Afgelopen November hebben wij een mooi feestweekend gehad. Zie onze Youtubepagina voor enkele mooie muzikale terugblikken.


Huldiging Jubilarissen

Zondagmiddag 13 november worden maar liefst 6 jubilarissen in het zonnetje gezet! 🎉
 
Jo Oligschläger, 72 jaar lid. Een dag geen trombone gespeeld is voor Jo een dag niet geleefd. Hij deed dat bij de Marinierskapel, maar ook op vakantie in de Bohemen.
 
Ger Lumey, Hans Cremer en Paul Oligschläger, allen 60 jaar lid. Ger en Paul spelen beide saxofoon, maar Ger heeft voorkeur voor es-gestemde instrumenten. Bij het concert speelt hij bariton-sax en op straat de alt. Paul speelt alles, als het moet krijgt hij zelfs geluid uit een tuinslang, maar we horen (tenor) en hoorden (sopraan) hem meestal met bes-gestemde instrumenten.
 
Hans Cremer startte zijn muzikale carrière op bugel en speelt tot en met vandaag met veel passie de bariton.
 
Ruud Oligschläger, 50 jaar lid. Speelt de sterren van de hemel op trompet, maar probeert iedere keer een nóg hogere noot te raken. Hij noemt dat de Highblow🎺.
 
Rolf Oligschläger, 25 jaar lid. Is meer een Longblow want speelt trombone. Was zelf kleiner dan zijn instrument toen hij er voor het eerst op speelde, maar heeft volgehouden en speelt nu ook de sterren van de hemel.
 
Tenslotte nemen we na 25 succesvolle jaren officieel afscheid van onze dirigent Paul Oligschläger. Korpsen uit Zuid Limburg en Zuid Holland bezoeken A gen Wienhoes om hem daarmee te feliciteren.
 
Iedereen is van harte welkom op zondag 13 november vanaf 12:00 uur in het A gen Wienhoes.

Feestweekend ‘Best of 25’ 

In het weekend van 12 en 13 november pakt Fanfare Kunst & Vriendschap groots uit met het afscheidsconcert ‘Best of 25’ voor onze dirigent Paul Oligschläger. Aansluitend zal Marinanka voor een muzikale avond zorgen.
 
Op zondag 13 november zullen de jubilarissen en onze dirigent in het zonnetje gezet worden. Aansluitend zal de Rodaländer kapel voor een gezellige middag zorgen.
 
Tickets voor het afscheidsconcert zijn beschikbaar via de volgende verkoopadressen:
Bakkerij Meessen
Kloosterwinkel Wittem
Artidé cadeauwinkel
 
Reserveren kan door een mailtje te sturen naar secretariaat@fanfare-partij-wittem.nl 
 
Voorverkoop: €8,00 euro
Avondkassa: €10,00 euro
 
Wij nodigen een ieder uit om dit feestweekend bij te wonen.
 

Kerstconcert Fanfare Kunst & Vriendschap i.s.m. Vocalgroup Magan (GEANNULEERD)

Het jaarlijkse kerstconcert van Fanfare Kunst en Vriendschap zal dit jaar plaatsvinden op zondag 19 december. Samen met Vocalgroup Magan uit Mechelen zullen wij een mooi kerstprogramma ten gehore brengen.
 
Aanvang 13.00u in A ge Wienhoes.
 
Voor dit concert gelden de coronaregels; denk daarom aan uw geldig coronatoegansbewijs en ID-bewijs.
We heten u van harte welkom!
 
 
 
 
 

Zondig op Partey (GEANNULEERD)

Wat zijn we blij dat we weer samen muziek mogen maken! Na ons eerste optreden in de buitenlucht tijdens de
opening van het dorpsplein, kijken we er naar uit om weer een echt concert te geven in ons gemeenschapshuis A ge Wienhoes aan de Oude Heirbaan in Partij.
 
Op zondag 21 november a.s. maken we er een gezellige ´Zondig op Partey´ van. We starten om 13 uur met een licht programma verzorgd door Fanfare Kunst en Vriendschap. Verschillende muziekstijlen passeren de revue: van golden oldies tot marsmuziek, maar ook hedendaagse popmuziek en mooie ballads. Na de pauze zullen De Weissheimer zoals altijd zorgen voor Stimmung. Dat alles natuurlijk onder het genot van een drankje.
 
De toegang is gratis.
 
Voor dit concert gelden de coronaregels; denk daarom aan uw geldig coronatoegangsbewijs en ID-bewijs.

In memoriam Huub Lumeij

Zondagavond 25 juli bereikte ons het droevige bericht dat Huub Lumeij op 88 jarige leeftijd is overleden. Huub was een man van de beginjaren van de fanfare. Hij heeft die prille, allereerste stappen van de vereniging na de oprichting van dichtbij meegemaakt. In 1973 werd hij voor zijn vertrek naar Harmelen benoemd tot Erelid van onze fanfare. Uiteindelijk kwam hij als gepensioneerde terug en ging hij weer aan de slag voor de fanfare. Gezien zijn leeftijd niet meer als muzikant, maar wel nog hand- en spandiensten verlenend bij het transporteren van slagwerk, het ophalen van oud papier, en een groot aantal andere activiteiten van het Steuncomité.
Vorig jaar vierde hij nog zijn platina jubileum bij de fanfare. Huub was in hart en nieren een fanfare man.
 
Huub, rust in vrede. Namens bestuur en leden van Fanfare Kunst & Vriendschap wensen wij de familie veel sterkte met dit grote verlies
 

In memoriam Fien Oligschläger-Hausoul

Op 13 maart overleed Fien na een lang en zinvol leven. Als echtgenote en moeder van spelende en dirigerende leden is zij altijd betrokken geweest bij onze fanfare. Helaas, vanwege de corona-maatregelen, mogen wij niet persoonlijk ons respect betonen. Wel is het mogelijk haar afscheid te volgen via www.kloosterwittem.nl/live2 vrijdag 19 maart om 11:00 uur.

Namens bestuur en leden van Fanfare Kunst & Vriendschap wensen wij de familie daarbij sterkte.


Fijne feestdagen en een gelukkig 2021!

Fanfare Kunst & Vriendschap wenst iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig en gezond 2021! 
Kijk en geniet, en hopelijk zien we u in 2021 weer bij een van onze activiteiten!
Met dank aan alle muzikanten en dirigent Paul Oligschläger.

Coördinatie: Paul Oligschläger
Video: Koen van Empel
Audio: Ruud Oligschlager
Technische ondersteuning: Sjef Pietersma
 

Huldiging jubilarissen Fanfare Kunst & Vriendschap Partij-Wittem

In een jaar waarin niets normaal en vanzelfsprekend lijkt te zijn, in een jaar waarin alles anders gaat dan verwacht zal Fanfare Kunst & Vriendschap uit Partij-Wittem toch haar 2 jubilarissen huldigen. Hub Lumey en Jo Oligschläger zijn allebei lid sinds de oprichting van onze fanfare, 70 jaar geleden. Allebei hebben zij op hun eigen manier invulling gegeven aan hun hobby en een steentje bijgedragen aan het verenigingsleven van Partij-Wittem. Dit waardeert de vereniging enorm.

Jo Oligschläger, 70 jaar lid

Jo heeft de hele ontwikkeling van de fanfare meegemaakt. Als 12-jarige werd hij betrokken bij het oprichten van een heuse eigen fanfare op het dorp.

Hij is afkomstig uit een muzikaal nest, en die talenten heeft hij ook helemaal benut. Jo heeft al van jongs af aan meegedaan aan solistenconcoursen, meegespeeld in trio’s, kwartetten en ensembles en is waarschijnlijk mede hierdoor zo’n veelzijdig muzikant geworden. Hij is zelfs een tijdje onderdirecteur bij de fanfare geweest, is ook leider geweest van Marlentika en de Gohltaler waarmee in heel Nederland en ook vaker in het buitenland werd opgetreden en zelfs een Landskampioenschap werd behaald.

Jo was zo goed, dat hij beroepsmuzikant werd bij de Marinierskapel, en daar zijn talenten volledig kon ontplooien en van zijn hobby zijn beroep kon maken. Hij was bij de Marinierskapel solist, en een zeer gewaardeerde collega, die zelfs jarenlang nadat hij was gepensioneerd nog steeds werd gevraagd als er iemand vervangen moest worden.  Natuurlijk kwam bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd weer terug naar Partij en speelde hij weer volop mee in de fanfare. Hij was een veelgevraagde muzikant en speelde in de hele zuidoosthoek met ensembles van verschillende samenstellingen.

Wij waarderen Jo echter niet alleen om zijn muzikale kwaliteiten, maar ook om het feit dat hij een echte verenigingsman is, die heel veel voor de fanfare heeft gedaan. Hij heeft jarenlang lesgegeven aan jeugdleden, of muzikanten die zich verder wilden ontwikkelen, en deed dat voor fanfareleden belangeloos. Jo is een van de mannen met wie het samen maken van muziek, en alles wat daar mee samenhangt zo leuk maakt, en hij is nog steeds een onmisbare schakel in de vereniging.

Jo, bedankt voor alles, en we hopen nog vele jaren samen muziek te maken!

 

Hub Lumey Sr, 70 jaar lid.

Hub is een man van de beginjaren van de fanfare. Hij heeft die prille, allereerste stappen van de vereniging na de oprichting van dichtbij meegemaakt. Er waren nog geen uniformen, alleen een pet, en in eerste instantie kregen de muzikanten en de aspiranten wel vaak en veel les, er werd flink gerepeteerd om op het gewenste niveau te komen, maar er waren nog niet zoveel echte optredens.

Hij maakte de allereerste concoursdeelnames mee, waarvan de eerste een groot succes was, namelijk in 1953 een eerste prijs met Promotie in Grevenbicht. Maar ook de tegenvallende uitslag in 1957 op het Bondsconcours in Geleen, waar een tweede prijs werd behaald. Dat is hem daarna niet meer gebeurd, want tot aan het moment dat hij voor zijn werk moest verhuizen naar Harmelen behaalde de Fanfare met Hub in de gelederen alleen nog maar eerste prijzen met Promotie en Lof der Jury.

Hub werd bij zijn vertrek naar Harmelen in 1973 wegens zijn voorbeeldige inzet benoemd tot Erelid van de fanfare. Daarna werd het, qua fanfarebezigheden en zijn muzikale invulling bij Kunst en Vriendschap logischerwijs een tijdje rustig. Toen hij als gepensioneerde terugkwam naar zijn roots, kon hij weer gaan functioneren bij zijn oude jeugdliefde: De fanfare.

Gezien zijn leeftijd natuurlijk niet meer als muzikant, maar wel nog hand en spandiensten verlenend bij het transporteren van slagwerk, het ophalen van oud papier, en een groot aantal andere activiteiten van het Steuncomité.

Hub was een zeer verdienstelijke bariton/ tuba speler en is ook een van de leden die na 1950, het beginjaar van de fanfare met een handvol beginnende amateurs doorstoomde naar de Superieure afdeling.

Hub, bedankt voor alles wat je in het verleden voor de fanfare hebt gedaan.

Helaas kunnen deze bijzondere jubilea niet groots worden gevierd. Op zondag 13 december heeft Fanfare Kunst & Vriendschap haar jubilarissen gehuldigd op gepaste afstand. Zodra het kan, zullen zij door de hele vereniging in het zonnetje worden gezet.


70 jaar Fanfare Kunst & Vriendschap 

Vandaag 18 oktober 2020 bestaat Fanfare Kunst & Vriendschap precies 70 jaar. Door de jaren heen hebben wij in onze gemeenschap meerdere malen ons succes mogen tonen.
Het had een heel mooi feestelijk jaar moeten worden, maar een nieuw virus oprukkende vanuit China dacht daar echter anders over. Iedereen is ondertussen doordrongen van de ernst van de situatie rondom COVID-19, en het zal dan ook niemand verbazen dat, mede door de aangescherpte regelgeving van de regering, de geplande feestelijkheden helaas niet door kunnen gaan. Maar houd onze website goed in de gaten voor voor meer informatie.


Repeteren in het Parkstad Limburg Theaters te Heerlen!

De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) biedt orkesten die vanwege de anderhalvemetermaatregel in hun eigen lokaal niet met de volledige bezetting terecht kunnen de podia van diverse Limburgse theaters aan om te repeteren.

Op zondag 13 september repeteerde de combinatie fanfare St. Cornelius Schin op Geul en Kunst & Vriendschap in het Parkstad Limburg Theaters te Heerlen in voorbereiding op het concours in 2021.

 

 

 

 


De repetities zijn weer begonnen!

Enkele weken geleden zijn wij weer van start gegaan met de groepsrepetities, maar op 8 juli voor het eerst in lange tijd kwamen wij met beide korpsen bij elkaar! 
 
Goed om iedereen weer te zien en samen muziek te maken! 
 
Een van de stukken die wij ten gehore brachten was Buglers Holiday van Leroy Anderson.
 


Wij zijn weer gestart!

Na drie maanden van lockdown zijn onze slagwerkers gisteren weer begonnen met repeteren. Het zij onder strikte voorwaarden, zoals deze zijn gecommuniceerd door de KNMO.

Vooralsnog houden wij de repetities gesloten, welk betekent dat enkel de dirigent en de spelende leden toegang hebben tot de repetitieruimte.


Kennisgeving overlijden Harry Ortmans

Vrijdag bereikte ons het verdrietige bericht dat onze penningmeester Harry Ortmans is overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Harry was 73 jaar en stond in zijn bestuursperiode altijd klaar voor de fanfare. We zullen hem als bestuurslid, maar zeker ook als persoon missen.

 


Fanfares #Stayhome 

De fanfares Sint Cornelius en Kunst en Vriendschap willen met deze uitvoering alle bewoners binnen en buiten Schin op Geul en Partij-Wittem een hart onder de riem steken.

De strijd met het virus beelden we als 1 korps uit middels het werk Pearl Harbor.

Met dank aan alle muzikanten en dirigent van de fanfares.

Coördinatie: Paul Oligschlager
Video: Christian Smeets
Audio: Ruud Oligschlager
Technische ondersteuning: Erik van Kempen


Dodenherdenking 2020

Op 4 mei staan wij samen stil bij 75 jaar vrijheid. Fanfare Kunst &

Vriendschap stond stil bij alle overledenen die getroffen werden door oorlogen en geweld.

Onze trompettist Ruud Oligschläger speelde het taptoe signaal vanuit het torenraam van het zusterklooster in Partij. Hij hoopte hiermee zoveel mogelijk medebewoners te bereiken.

Ondanks deze bizarre Corona tijd wensen wij iedereen veel sterkte toe en blijf gezond!

Bekijk het filmpje hier beneden.


Ophalen oud papier wordt hervat

Het ophalen van het oud papier wordt door RD4 hervat. Vanaf 7 mei zullen de leden van Fanfare Kunst & Vriendschap weer door de straten gaan om bij ieder het papier op te halen in Partij en omstreken.

Wij bedanken iedereen voor het blijven ‘sparen’!


Activiteiten afgelast i.v.m Covid-19

Door de maatregelen rondom het Coronavirus zijn de activiteiten van de fanfare (tijdelijk) geannuleerd.


GALACONCERT 8 NOVEMBER 2019

Fanfare Kunst en Vriendschap brengt op vrijdagavond 8 november een familie filmvoorstelling: onder leiding van dirigent Paul Oligschläger wandelt zij met u door de Efteling en de beelden tonen waar wij ons bevinden!

Gedurende twee keer drie kwartier komen vele attracties voorbij met bijbehorende melodieën, vernuftig aanééngeschakeld door componist en arrangeur Mari van Gils. Voor liefhebbers een feest van herkenning, voor anderen een aangename kennismaking. Om de sfeer te versterken wordt het orkest deze avond bijgestaan door een harpspeler en een verhalen-verteller.

Bovendien: kinderen worden uitgenodigd verkleed te komen luisteren. Daarmee kunnen zij in de pauze een prijsje winnen!

Kaarten kunnen worden gekocht bij Bakkerij Meessen of besteld door een e-mail te sturen naar secretariaat@fanfare-partij-wittem.nl (graag aangeven voor hoeveel personen). Ze kosten 10 euro, maar kinderen tot twaalf jaar betalen 5 euro. U kunt tevens reserveren via de website .

Concertlocatie is fanfarezaal ‘A gen Wienhoes’ (Oude Heirbaan 7A, Partij). Datum: 8 november 2019, aanvang 19:30 uur.


Form Not Exist.